fbpx
Didier & Rosalinde - Motif fleur
Didier & Rosalinde - Motif fleur

Contacteer ons

Reservatie

De ziel van Didier & Rosalinde,
Frédéric Van Espen

Als kapper en manager van Didier & Rosalinde belichaamt Frédéric Van Espen de knowhow en de creatieve geest van het Huis. Hij was zowel de leerling als de uitverkorene van Didier en Rosalinde, die hem in 2003 de leiding van het kapsalon toevertrouwden.

Een kans die Frédéric met beide handen aangreep en die sindsdien het perfecte evenwicht heeft gevonden tussen traditie en innovatie in zijn Huis van Haar en Verzorging in Elsene.

Frédéric en 5 dates

 • 1998 / Het begin

  Didier & Rosalinde - icon plus

  Eind jaren ’90 begint Frédéric Van Espen bij Didier & Rosalinde. Gewapend met zijn diploma, enkele jaren ervaring en een scherp oog voor haarstyling, bewijst deze ambitieuze jongeman zijn passie voor het vak en zijn respect voor traditie onder het toeziend oog van zijn twee mentors.

 • 2003 / Overname van Didier & Rosalinde

  Didier & Rosalinde - icon plus

  Na vijf jaar in het vak kreeg Frédéric de kans om het kapsalon over te nemen, wat hij zonder aarzelen accepteerde. Met behulp van de expertise die hij van zijn twee leermeesters had geërfd, blies hij nieuw leven in een Huis dat bij de Brusselaars al bekend stond om haar schoonheid en elegantie. Hij introduceerde zijn filosofie over haarstyling, die voor hem een weerspiegeling was van de persoonlijkheid van de vrouwen en mannen die hem vertrouwden. Met het grootste respect voor de stijl van zijn klanten, luisterde hij naar hun wensen en gaf eerlijk antwoord. Deze benadering leverde hem de loyaliteit van zijn klanten op en een uitstekende reputatie onder zijn collega’s.

 • 2013 / Koningin Mathilde

  Didier & Rosalinde - icon plus

  In 2013 kreeg Frédéric een verrassend telefoontje: prinses Mathilde wilde gebruikmaken van zijn diensten! Sindsdien is Frédéric de persoonlijke kapper van koningin Mathilde van België voor internationaal gerenommeerde evenementen.

 • 2018 / De verhuizing

  Didier & Rosalinde - icon plus

  De verhuis van het kapsalon zorgde voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Didier & Rosalinde. Van een prachtig, maar verouderd art-decohotel in de buurt van de Terkamerenabdij naar een volledig ingericht salon op de Louizalaan. Deze verandering gaf Didier & Rosalinde een moderne toekomst in het hart van Brussel. In deze elegante en ruime omgeving ontvangt Frédéric zijn klanten nog steeds met dezelfde passie als gisteren en zoals hij ook in de toekomst zal blijven doen.

Zijn expertise

 • Vierkant

 • Buns

 • Franjes

Als ambachtsman in hart en nieren wist Frédéric al op jonge leeftijd dat hij zijn toekomst met zijn handen zou opbouwen. Creatief, vakbekwaam en precies koos hij voor haarstyling en ging als tiener al aan de slag om dit beroep te kunnen uitoefenen. Hij volgde vier jaar lang kapperscursussen waarin hij enthousiast alle aspecten van het vak verkende, van knippen tot het maken van haarstukjes. Na het afronden van zijn studie liep hij vier jaar stage om uiteindelijk in 1998 bij Didier & Rosalinde terecht te komen.

Met zijn liefde voor vakmanschap, omarmde hij de benadering van zijn mentors voor het vak, waar een absoluut respect voor traditie centraal stond. Als persoonlijke kapper van koningin Mathilde van België, toont hij ook zijn expertise op het gebied van opsteekkapsels aan de hele wereld. Vandaag blijft Frédéric zijn opgedane expertise toepassen en tegelijkertijd de huidige trends integreren, steeds gekenmerkt door avant-garde en elegantie.

Volg ons nieuws op onze sociale netwerken

Contacteer ons

Heb je een vraag ?

  Parkeergelegenheid voor onze klanten